TOP 10 šljunčanih plaža u Hrvatskoj

 

Plaža Punta Rata u mjestu Brela pokraj Baške Vode

plaža punta rata brela Na udaljenosti od dva kilometra od  Baške Vode u Brelima   smjestila se šljunčana plaža Punta Rata. Zbog svoje uređenosti nagrađena je Plavom zastavom, te ju je časopis Forbes uvrstio među  TOP 10 plaža na svijetu.  Spas od ljetnog sunca potražite u čistom moru ili sjeni borove šume. Na plaži je  organizirana spasilačka služba što ju čini idalnim odabirom za obitelji s djecom.  Okružena je barovima i restoranima, a na njoj možete unajmiti  sportske rekvizite što ju čini vrhunskim odredištem za sve one željne zabave.

Plaža  Zlatni rat u Bolu na otoku Braču

bol plaza zlatni rat Smještena na južnoj strani  otoka Brača u Bolu , plaža Zlatni rat je, prema britanskom časopisu Daily Telegraphu, najljepša plaža u Europi. Na samoj plaži možete naći brojne tuševe, barove i restorane te se upustiti u partiju  tenisa, odbojke ili picigina.  Oni željni prave adrenalinske zabave mogu uživati u  surfanju ili jet-skiju.  Hlad od vrućeg ljetnog sunca pružit će vam borova šuma koja ju okružuje. Zbog svih tih odlika najbolja plaža Europe je vrhunsko odredište, kako  za obitelji  tako i  za mlade.      

Plaža Baška na otoku Krku

plaža baška otok krk U Baškoj na otoku Krku , 10 km od mjesta Punta, nalazi se jedna od najljepših šljunčanih plaža na  Kvarneru . Nagrađena Plavom zastavom, Vela plaža smjestila se u skrovitoj uvali. Dugačka je 1,8 km, te se smatra idealnom za  obitelji s djecom i neplivače.  Na ovoj prekrasnoj šljunčanoj plaži možete unajmiti skuter ili pedalinu, a najodvažniji mogu iskušati  aquagun ili tobogan.  Tu je također i veliki broj barova i restorana gdje u  zabavi možete uživati do kasno u noć.

Plava plaža u Vodicama

plava plaža vodice U Vodicama  se smjestila jedna od najvećih šljunčanih plaža u Hrvatskoj. Plava plaža dugačka je 4 km i proteže se do  Tribunja . Zbog svoje uređenosti nagrađena je Plavom zastavom. Dužinom cijele šljunčane plaže proteže se borova šuma. Osim u sunčanju možete uživati i u jednom od barova i restorana, a avanturisti se mogu upustiti u  školu ronjenja i jedrenja.  Plitkoća mora čini ju idealnim  odredištem za sve generacije.

Plaža Kačjak u mjestu Dramalj, 3 km od Crikvenice

dramalj plaza kacjak Šljunčana plaža Kačjak smjestila se na poluotoku  Dramalj , 3 km od Crikvenice . Okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom s jedne strane i kristalno čistim morem s druge strane. Omiljeno je odredište ljubitelja  vodenih sportova,  a plitkoća kristalno čistog  mora ju čini kao stvorenom za  obitelji s djecom. Cijelom dužinom plaže mogu se naći tuševi, barovi i restorani, a skrovite uvalice nedaleko od plaže su namjenjene za nudiste.

Plaža Lubenice na otoku Cresu

plaža lubenice otok cres Skrovita plaža Sv.Ivan udaljena je 22 km od Cresa. Proglašena jednom od najljepših plaža na  otoku Cresu , smještena je u skrivenoj uvali i okružena strmim liticama. Zbog svoje teške dostupnosti idealna je za  romantične parove  i sve one koji žele pobjeći od vreve. Robinzonski doživljaj će, osim prekrasne vegetacije i kristalno čistog mora upotpuniti i nedostatak turističkih sadržaja,  te vam preporučamo da ponesete hranu i piće, jer uspon do prve konobe traje oko jedan sat.

Plaža Beriknica, Metajna na otoku Pagu

otok pag plaza beriknica 12 km od  Novalje na otoku Pagu , skrila se šljunčana plaža Beriknica. Plaža Beriknica svakako najviše odgovara  romantičnim parovima te starijim gostima koji će uživati u ljepoti netaknute mediteranske vegetacije i kristalno čistog mora. Omiljeno je odredište i avanturistima, jer kamene stijene koje ju okružuju pružaju mogućnosti uživanja u  ekstremnim sportovima i alpinizmu.  Najbliži kafić i restoran su udaljeni oko 2 km, te vam stoga preporučamo da  ponesete sve što vam je potrebno za osvježenje. 

Plaža Kolovare u Zadru

plaža kolovare zadar Jedna od značajnijih hrvatskih šljunčanih plaža je Kolovare, a smjestila se u samom gradu  Zadru . Nedavno je  prilagođena za invalide.  Na samoj plaži se nalazi nekoliko slastičarnica i kafića, a ima i osiguran parking. Na samoj šljunčanoj plaži možete naći sanitarne čvorove i tuševe, a tu je još i igralište za  tenis i odbojku. Obitelji s djecom  će se ovdje osjećati posebno sigurno jer je plaža pod budnim okom  spasilačke službe.

Gradska plaža Crikvenica

gradska plaža crikvenica 200 m od centra  Crikvenice nalazi se Glavna gradska plaža dugačka 1,5 km. Zbog vrhunske uređenosti nagrađena je Plavom zastavom. Prilagođena je za  osobe s invaliditetom,  a barovi i restorani kojima je okružena i blizina centra čini ju omiljenim  okupljalištem mladih.  Iznad plaže se rasprostire bogato mediteransko raslinje koje pruža hlad u vrućim danima. Imate i mogućnost baviti se nekim  vodenim sportovima  ili unajmiti ležaljke i suncobrane ako se želite samo  izležavati na suncu.

Plaža Veli Žal u Malom Lošinju

mali losinj plaza veli zal Smještena u Sunčanoj Uvali u  Malom Lošinju nalazi se šljunčana plaža Veli Žal nagrađena Plavom zastavom. Zbog svojeg blagog prilaza u more izrazito je omiljena  obiteljima s djecom.  Iznad same šljunčane plaže u hladu borovine nalazi se šetalište, a plaža Veli Žal je okružena restoranima, barovima i tuševima. Od sportskih aktivnosti se možete baviti odbojkom, kuglanjem, aerobikom ili  vodenim sportovima,  a svi željni ljenčarenja mogu unajmiti jednu od ležaljki koje se tu nalaze.

Apartmani za odmor Budin Rijeka centar