TOP 10 pješčanih plaža u Hrvatskoj

 

Rajska plaža  u mjestu Lopar na otoku Rabu

 

rajska plaža lopar

Na 14 km od grada Raba smjestila se 1,5 km dugačka Rajska plaža u Loparu . Zbog svojih odlika i kristalno čistog mora odlikovana je Plavom zastavom. Izrazito plitko more, te iskusni spasioci  koji se tamo nalaze od 9 do 18 sati, čine ju savršenim odredištem za neplivače i obitelji s djecom.  Od sadržaja na ovoj prekrasnoj pješčanoj plaži možete naći tuševe, barove, restorane, razne sportske terene, biciklističke staze i  veliku ponudu sportova na vodi.

Plaža Crni molo u Crikvenici

crikvenica plaza crni molo Smještena u samoj Crikvenici , jedna je od najpoznatijih pješčanih plaža Crikveničke rivijere. Plaža Crni molo pruža razne sportske mogućnosti,  od bavljenja aerobikom, odbojke na pijesku, mini-golfa, tobogana, skijanja na vodi. Također se mogu unajmiti suncobrani i ležaljke za one koji ne žele odmarati u hladovini, te se nakon kupanja u moru možete osvježiti na jednom od tuševa. Restorani, kafići i hoteli koji ju okružuju čine ju  omiljenim odredištem, kako mladih, tako i obitelji s djecom.

Plaža Bijeca u Medulinu

plaža bijeca medulin Najpoznatija plaža u Medulinu  koja se proteže 1 km uz obalu, je pješčana plaža Bijeca. Okružena brojnim stablima u čijoj hladovini ponajviše uživaju oni stariji. Zbog blagog ulaza u more rado ju posjećuju i  obitelji s djecom. U svojoj ponudi sadrži i aquagan, jednu od omiljenih zabava djeci, ali i mladima koji ovdje dođu zaigrati picigin. Okružena je prekrasnim otočićima u čijem pogledu možete uživati iz jednog od barova i restorana koji se tamo nalaze.

Plaža Saharun na Dugom otoku

plaža sahrun dugiotok U blizini Velog Rata, na sjevernom dijelu Dugog otoka  smjestila se pješčana plaža Saharun. Sa svojih 800 m dužine, okružena borovom šumom s jedne i kristalno čistim morem s druge strane, tijekom dana je idealno odredište romantičnih parova, starijih i obitelji s djecom. U večernjim satima Saharun mijenja svoje lice te postaje omiljeno okupljalište mladih koji u brojnim barovima i kafićima organiziraju tulume na plaži  koji znaju trajati dugo u noć.

Plaža Sabuša, Kukljica na otoku Ugljanu

plaža sabusa otok ugljan Na 15 minuta hoda od Kukljice na otoku Ugljanu  smjestila se prekrasna pješčana plaža Sabuša. Iako je klasificirana kao pješčana plaža, njezina obala je betonirana, te ju čini idealnom za sunčanje. Zbog svojih dijelova s hladovinom i plitkog kristalno čistog mora savršeni je izbor za  obitelji s djecom. Ukoliko ogladnite nakon odbojke u vodi,  tu su i bistroi s hranom i pićem, a svi malo hrabriji za 10 minuta hoda doći će do naturističke plaže Mala Sabuša gdje je odjeća opcionalna.

Zaton - pješčana plaža kod Zadra

plaza zaton 13 km zapadno od Zadra smjestila se prekrasna pješčana plaža Zaton . Zbog svog kristalno čistog mora i kvalitetne uređenosti ova pješčana plaža je nagrađena Plavom zastavom. Pješčana plaža Zaton pruža velike mogućnosti sportske razonode poput tenisa, picigina, odbojke, mini-golfa, te stolnog tenisa. Plaža u Zatonu je prilagođena za osobe s invaliditetom, a zbog okruženosti zabavnim parkovima za djecu, toboganima i ugostiteljskim objektima idealna je za obitelji s djecom.

Plaža Crvena luka kraj Biograda na Moru

plaža crvena luka biograd Samo 3 km od Biograda nalazi se plaža Crvena luka. Pješčani dio plaže koji je dugačak 150 m, nalazi se u najdubljem dijelu skrivene uvale, a sjeverni dio plaže je rezerviran za nudiste.  Do ove prekrasne pješčane plaže najlakše ćete doći pješice iz Kumenata, ili plovilom koje možete unajmiti na plažama Soline i Dražice. Plaža Crvena luka je idealan izbor  za sve avanturiste i romantične parove koji će uživati u ljepoti kristalno čistog mora, te mnogobrojnim zabavnim i sportskim sadržajima.

Plaža Sabunike kraj Nina i Zatona kod Zadra

nin plaza sabunike Smještena 6 km od Nina i Zadra , plaža Sabunike je pravi izbor za obitelji s djecom,  te one željne zabave i sporta. Na nekoliko kilometara proteže se više pješčanih plaža u Sabunikama, te ćete  moći uživati u kristalno čistom moru, ali i opuštajućoj  terapiji ljekovitim blatom. Zbog svojeg položaja u očaravajućoj uvali u koju dopire povjetarac s Velebita, Sabunike su idealne za jedrenje i surfanje.  Na plažama su brojne trgovine, restorani i slastičarnice, a ljubitelji prirode uživat će u posjetu Nacionalnih parkova.

Plaža Slanica na otoku Murter

plaža slanica otok murter Na udaljenosti od jednog kilometra od centra Murtera  nalazi se pješčana plaža Slanica. Kao jedna od najboljih plaža Hrvatske na njoj se u svako doba može naći veliki broj kupača, a zbog plitkog kristalno čistog mora omiljeno je  okupljalište igračima picigina. Na betoniranom dijelu obale Slanice su brojni kafići, barovi i zabavni dječji centar, stoga ju rado posjećuju mladi i obitelji s djecom.  U neposrednoj blizini je kamp gdje možete iznajmiti čamce, skutere i bicikle, a u neposrednoj blizini je i nudistička plaža.

Plaža Vela Pržina, Lumbarda na otoku Korčula

plaža vela pržina lumbarda Na udaljenosti od 6 km od grada Korčule  smjestila se jedna od najljepših pješčanih plaža Hrvatske - Vela Pržina. Smještena u uvali i okružena vinogradima, jako je popularna među  mladim ljudima koji se dođu zabavljati odbojkom i piciginom  ili družiti se u jednom od barova i restorana što ju okružuju. Na ovoj pješčanoj plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane kako bi se sklonili od sunca ili dovesti obitelj na zabavu u  pijesku i plićaku kristalno čistog mora.


Izvor HTZ

Apartmani za odmor Budin Rijeka centar