Apartman Lavanda Mala (4+1)

Apartmani u Hrvatska, Sibensko-Kninska, Sibenik
Apartmani
Rated 0/5 based on 0 customer reviews

Apartman sa dvije sobe, do 5 osoba, klima, internet, grijanje, perilica rublja, perilica posuđa, glačalo, sušilo za kosu.
 • Maks. gostiju
  5
 • Spavaćih soba
  2
 • Kupaonica
  1
 • Od €50
  /Noćenje ( Sve cijene )

Opis

Apartman se nalazi u prizemlju obiteljske kuće. Ima vlastiti ulaz i parkiralište u dvorištu ispred apartmana za dva automobila. Dvorište apartmana ugodno je za odmaranje u hladovini ili sunčanje na travnjaku. Za osvježenje na dvorištu je tuš, a ležaljke za sunčanje su također na raspolaganju.
U sklopu objekta nalazi se kućica u kojoj je na raspolaganju roštilj, koji gost može po želji koristiti samostalno ili mu domaćin stoji na usluzi. Domaćin također po želji i dogovoru sa gostima sprema dalmatinske specijalitete. U kućici se nalazi i velik broj predmeta karakterističnih za Dalmaciju, a koje su se nekad koristile u svakodnevnom životu.
U neposrednoj blizini je Nacionalni park Krka, Skradin, Prokljansko jezero i Sokolarski centar, a sva poznata turistička mjesta su udaljena od 10-30 minuta vožnje.
Posjetitelji u našem kraju mogu uživati u šetnjama ili vožnji biciklom kroz prekrasnu prirodu, mogu se baviti lovom i ribolovom, kupati na mjesnoj plaži ili po želji na privatnoj plaži u vlasništvu domaćina, koja je smještena daleko od naselja u prekrasnom prirodnom okruženju.
U jesen nas možete posjetiti i zajedno sa nama sudjelovati u branju grožđa i maslina, a u toku boravka možete kušati naše proizvode, vino, razne biljne rakije i maslinovo ulje.
Apartman veličine 75m2 ima dvije spavaće sobe. Jedna je sa bračnim krevetom , a druga sa dva odvojena kreveta i dječjim krevetićem.
Kuhinja, blagovaona i dnevni boravak je smješteno u zajedničkom prostoru veličine 32m2, sa izlazom na terasu koja ima pogled na dvorište i natkrivena je tendom. Terasa je pogodna za objedovanje i odmaranje. Kupatilo je sa tuš kabinom i veš mašinom. Kuhinja je kompletno opremljena posuđem, aparatom za kavu, tosterom, pećnicom i perilicom za posuđe. Internet i klima je uključen u cijenu apartmana.

Lokacija

Adresa: Bilice - Grubišići 41, Šibenik, Hrvatska
Poštanski broj: 22000
Latitude/Longitude: 43.7356 / 15.895
Autobusni kolodvorŠibenik4 km
BankaJadranska banka2 km
Benzinska crpkaPetrol3 km
CentarŠibenik4 km
Disco klubHacienda Vodice10 km
DoktorAmbulanta Bilice1 km
LjekarnaMeterize2 km
MarinaMandalina5 km
MoreProkljansko jezero1 km
PlažaBilice1 km
PoštaBilice1 km
RestoranPizzeria1 km
Sportske aktivnostiSolaris8 km
Trajektna lukaŠibenik4 km
TrgovinaDjelo1 km
Željeznički kolodvorŠibenik4 km
Zračna lukaSplit80 km

Kako do nas

Sa autoceste A1 izabrati izlaz Šibenik. Nakon naplatnih kućica pratite izlaz za Bilice. Kod auto-salona Mazda skrenete lijevo i pratite pravac Stubalj.Sa desne strane je tabla Grubišići. Od te table vozite cca 500 m do apartmana Lavanda Mala.

Opis područja

Šibenik je smješten na središnjem dijelu Jadranske obale.

Šibensko - kninska županija obuhvaća površinu od 1860 km2 i sastoji se od otočnog i obalnog dijela, te zaledja. Otočni dio Šibensko - kninske županije sastoji se od 242 otoka, otočića i nadmorska grebena. Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, posred istočne obale Jadranskog mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, čudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo.
Danas je Šibenik glavni je grad, kulturno-prosvjetno, administrativno i gospodarsko središte Županije šibensko-kninske.
Šibensko-kninska županija ponosi se sa dva Nacionalna parka. Nacionalni park Kornati na moru i Nacionalni park Krka u zaleđu županije. Sam grad Šibenik omeđen je sa četiri tvrđave, mnoštvom sakralnih spomenika od kojih je najpoznatija katedrala Sv.Jakova. Šibenik je grad s 24 crkve, mnoštvom kulturnih spomenika, muzeja i galerija. U bližoj okolici su i arheološka nalazišta.
Svakako preporučamo posjetiti Sokolarski centar, obiteljska gospodarstva sa seoskim turizmom i prekrasne plaže od Murtera do Primoštena.
Ako pođete iz Šibenika pravcem jug-sjever na 3. kilometru od ŠIBENIKA
sa desne strane stoji natpis B I L I C E .To je i prvo naselje idući od pravca Šibenika prema sjeveru koje stara Napoleonova cesta izgrađena početkom IX stoljeća dijeli na dva nejednaka dijela: zapadni i istočni. Zapadni je i po žiteljima i prostorno šest puta veći od istočnog i on pretežno leži na divnom istočnom dijelu obale Prukljanskog jezera.
Kad prolaznik prvi put zakorači u Bilice, a iza leđa ostavi Šibenik i njegov prekrasni arhipelag pomisli i reče u sebi :"Evo me u surom dalmatinskom kršu!", međutim to nije tako. Pomicanjem zemljišnog tla pred više tisuća godina usrećilo je ovo područje utoliko što je masa morske vode ispunila kanjon rijeke Krke i njena zaobalja tako proširila, da se stvorilo iako još neispitano pitomo Prukljansko jezero. Ono je u obliku oka sa kontrastno nejednakim dubinama koje se kreću od 0,21-21 m. Boja mu se ne razlikuje od ostalih površina mora , a to je kristalno čista i izrazito plave boje. Okus vode je boćat do gorko –slane, stoga je veoma ugodna za kupanje u mjesecima: lipanj, srpanj, kolovoz i prva polovina rujna, a u tom periodu temperatura vode se kreće od 22º - 25ºC.
Prukljansko jezero po zamišljenoj osi istok-zapad dugo je 6 km, a široko sjever-jug 3,5 km. Površina mu je oko 11,5 km² Izuzetno pitomo priobalje čini ga posebno privlačnim pogotovu za lijepa vremena bez vjetra (bonaca) kada mu je površina mirna i glatka kao zrcalo u kojem se ogleda okoliš jezera. Ono nije klasično zatvoreno jezero kakvih susrećemo kod nas i u svijetu, već je jedan prirodni fenomen kriptodepresija (površina mu je iznad površine mora, a dno ispod razine mora), kako po obliku , tako ukusu, boji i bogatstvu ribljeg svijeta. Dubokim uskim koridorom sa vertikalno usječenim stijenama kroz kanal sv. Josipa vezano je sa šibenskom dragom i dalje kanalom sv. Ante izbija kod Jadrije na more.
Ono pruža kako domaćim tako i gostima izobilje ugodnosti kao npr.
• udobne plaže sa dovoljno hladovine
• ribolov preko cijele godine
Pored iznijetog treba kazati da se nije došlo do prave istine od kada su se žitelji Bilica nastanili na ovo područje. Oni danas broje cca 2180 stanovnika, površina im je oko 25 km² a graniče sa sjevera Lozovcem, istoka Dubravom, juga Crnicom i zapada Prukljanskim jezerom. Osim toga još je za spomenuti da gost pored navedenog može vidjeti jedno antičko groblje iz vremena prije naše ere. Groblje je locirano na samoj istočnoj obali Prukljanskog jezera na tzv. Dedića punti. Isto tako se može vidjeti dvije (kako ih narod zove) turske kule. Jedna je u predjelu Stubalj, a druga na Lučevoj punti. Središnjim dijelom Bilica dominira brežuljak Pomišljaj (156m) na kojem se nalazi istoimena crkva Gospe od Pomišljaja.Crkva se spominje oko 1470.godine,ali najezdom Turaka bila je devastirana, popravljena je negdje sredinom XIX stoljeća. Početkom XX stoljeća ili točnije 1914.godine proširena je i dorađena Zadnje uređenje je doživjela je poslije Domovinskog rata uz marljivo zalaganje župnika fra Žarka Mandarića i svih mještana Bilica. Crkva je elektrificirana,obnovljena je fasada, doveden vodovod, postavljen drveni križ i uređen okoliš crkve.Uz crkvu postoji još jedan sakralni objekt, a to je kapelica na predjelu zvanom Jerkulovac. Pretpostavlja se da je na istom mjestu bila kapelica koju su najvjerojatnije porušili Turci. Temelj za novu kapelu je postavljen u desetom mjesecu 1869. godine,a postavio ga je protonotar Carminatti uz nazočnost župnika Ivana Šižgorića i velikog broja biličana i šibenčana.

Sa masiva Debeljak koji se proteže između Bilica i Crnice pruža se atraktivan pogled na sve četiri strane svijeta: šibenski arhipelag sve do otoka Murtera, dio Ravnih kotara sve do masiva Ćela. U Bilicama je razvijen lov na vodi i na kopnu. Tako je na vodi poznat lov na crne liske (popularno u narodu nazvane ˝crnice˝). Njih love od listopada do druge polovine ožujka. Ima ih u izobilju naročito u uvali Guduća, a znaju se naći i u Mikulandrinoj uvali te uz selo Prukljan-Damljanići.


Domaćim i gostima pruža se ugodan izlet morskim putem do starodrevnog biskupskog gradića Skradin koji je sav utonuo u zelenilo topola, dudova (murava) i jablanova. Osim toga Skradin je poznat po kvalitetnom crnom i bijelom vini radi čega i postoji izreka "Nema vina do Skradina". Uzvodno od Skradina stiže se pod čuveni Skradinski buk na rijeci Krki, jedan od najljepših sadrenih slapova kod nas i u svijetu. Posjetitelju će također ostati u lijepom sjećanju ako se uputi i obiđe Visovačko jezero sa otočićem Visovac na kojem se nalazi nekoliko stoljeća stari franjevački samostan utonuo u zelenilo jablanova.

Ugodni su izleti u sela Raslinu i Zaton. U Raslini se može naći dobro crno vino i dobra riba, a u Zatonu još i čaša prave i poznate zatonske maraštine. Ako se pak gost zaželi tišine i mira to može naći u zaljevu Guduća koji je dobio ime po istoimenoj rječici koja prolazi kroz sredinu pitome doline bogate sijenom. U povratku iz Guduće korisno se je svratiti na jedini otočić u Prukljanskom jezeru, otočić Stipanac na kojem se nalaze ostaci istoimene antičke crkve sv. Stipana. Nju su ljudi neupućeni u povijesnu vrijednost tog zdanja, a radi lijepo obrađenog kamena gotovo porušili. Međutim od onoga što je ostalo, nestalo je tijekom domovinskog rata kad je protupožarni zrakoplov ˝Canader˝ tobože slučajnu ispustio masu vode koju je nosio u sebi tako da je i te ostatke ostataka uništio. Od svega je ostao samo lijepi maleni otočić Stipanac.
Prukljansko jezero je idealno za sve sportove na vodi npr. skijanje, jedrenje, veslačke regate i sl. Godinama se ne pamti da se je netko utopio u Prukljanskom jezeru, iako je ono povezano sa otvorenim morem još nikada u njega nije ušao morski pas, pa je i sa te strane kupač zaštićen. Osim toga jezero je čisto jer u njega ne ulaze nikakve otpadne vode, bilo iz gradske kanalizacije, bilo iz tvorničkih postrojenja.
Flora uz obale Prukljanskog jezera je dvojaka: ona što ju je podesila priroda i ona što je plod ljudskog rada. Bilice obiluju plemenitim primorskim hrastom, česminom, jasenom, brijestom i drugim raslinjem koje daje poseban ugođaj u ljetnim mjesecima sa svojom ugodnom hladovinom. Posebno se ističe dalmatinski bor čija se starost cijeni od 50-150 godina. Sve pitome uvale, dolci i proplanci su zasađeni čokotima vinove loze koja daje prirodno crno vino dobra okusa i mirisa te jakosti 12-14 maligana. Osim vinove loze Bilice obiluju mnoštvom stabala trešanja, višanja, smokava maslina i drugog južnog voća. Mještani se bave mljekarstvom, povrtlarstvom i ribarstvom. Ovim zadnjim nešto manje, ali je i to u zadnje vrijeme već mnogo više zastupljeno.


Danas u Bilicama radi nekoliko prodavaonica prehrambenih proizvoda, isto tako radi i nekoliko ugostiteljskih objekata koji nude dobru hranu i piće kako domaćem stanovništvu tako i gostima koji dođu u Bilice. Osim toga u Bilicama se može naći kod domaćina dobro vino, mlijeko, povrće i voće.vac na Velebitu, odnosno planina ; Promine, Moseća, Dinare

Smještaj, Pogodnosti i Usluge

Smještaj
3 Zvjezdice Apartmani , 70 m2
Spavaćih soba
2 Spavaćih soba, 5 Maks. gostiju
Bračnih kreveta: 1
Dječjih kreveta: 1
Jednostrukih kreveta: 2
Kauča na razvlačenje: 1
Kupaonica
1 Kupaonica
Toaleti: 1
Tuševa: 1
Umivaonika: 1
Pogled na
na dvorište
Vrsta odmora
Odmor uz more
Pristup
Privatni parking
Opći sadržaj
Balkon
Boravišna taksa u cijeni
Doručak na upit
Okućnica
Posteljina
Ručnici
Struja
Terasa
Wi-Fi Internet
Sadržaji u objektu
Aparat za kavu
DVD Player
Glačalo
Grijanje
Hladnjak
Klima uređaj
Ledenica
Pećnica
Perilica rublja
Radio - CD
SAT-TV
Štednjak
Stroj za pranje posuđa
Sušilo za kosu
Telefon
TV
Sadržaji oko objekta
Dječje igralište
Gril
Parkiralište
Šljunčana plaža
Stjenovita plaža
Tuš na plaži
Tuš u dvorištu
Lokalne aktivnosti
Biciklizam
Hodanje
Jahanje
Jedrenje
Plivanje
Rafting
Ribolov
Ronjenje
Tenis

Dostupnost

Oktobar 2022
NePoUtSrČePeSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Novembar 2022
NePoUtSrČePeSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Decembar 2022
NePoUtSrČePeSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Februar 2023
NePoUtSrČePeSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
April 2023
NePoUtSrČePeSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Juni 2023
NePoUtSrČePeSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Juli 2023
NePoUtSrČePeSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Septembar 2023
NePoUtSrČePeSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 • Rezervirano
 • Na čekanju
 • Dostupno
 • Neodređeno

Cjenik

-Cijene noćenja (1 dan)Cijena za tjedanMjesečna cijenaMin. OstanakSmjena
Radnim danomVikendom
Cjenik €50 - €70 €320 - €455 €1,100 - €1,500 1 Noći -

Napomena

Dolazak: 14:00 / Odlazak: 10:00
Rezervacija se plaća u iznosu od 20% ukupne cijene.
Za duži boravak odobravamo popust po dogovoru.
Doručak i večera po dogovoru.
Molimo gasiti klimu prilikom napuštanja apartmana.
Pušenje dozvoljeno uz pažnju. Sve štete nastale zbog pušenja ćemo dodatno naplatiti.
Molimo odmah prijaviti sve nepravilnosti i kvarove u apartmanu.
Pogodnosti
Kučni ljubimci: Ne
Pušenje dozvoljeno: Da
Djeca: Da, odlično za djecu
Dugoročno iznajmljivanje: Da
Starije, nemoćne osobe: Da
Invalidska kolica: Ne

0 Komentari

Oglas još nije komentiran. Vi možete biti prvi koji će komentirati oglas.
28968 Prikaz(a) Posljednje ažurirano: 03.12.2015 10:33

Kontaktiraj vlasnika

Polja označena sa * su obvezna za ispuniti
Sadržaj ovog obrasca će biti poslan direktno na e-mail oglašivača i koristi se isključivo za slanje upita vezanih za oglašene kapacitete. Korištenje formulara u bilo koje druge svrhe, čini zloupotrebu portala TrazimSmjestaj.com i narušava pravila korištenja.
Od € 50 € 320 € 1,100

Turistički vodič

sibenik-apartmani-croatia